Beautysalon Senga

Massages

Ontspanningsmassage

De ontspanningsmassage is een zachte en rustige variant van de klassieke massage en bestemd voor diegenen die hun spieren en lichaam op een vriendelijke manier willen ontspannen. Een ontspannen lichaam zorgt tegelijk voor mentale ontspanning. De redenen voor een ontspanningsmassage zijn erg uiteenlopend en verschillen van persoon tot persoon. De meerderheid die regelmatig deze massage laten uitvoeren willen in de eerste plaats hun stress verminderen. Een ontspanningsmassage kan helpen bij de volgende klachten te verminderen of te voorkomen:

-pijnklachten

-stijve en pijnlijke spieren

-alle soorten rugpijn

-nek- en schouderklachten

-hoofdpijn en migraine

Een ontspanningsmassage werkt ook prima zonder fysieke klachten. Het zorgt namelijk ook voor het herstel en zelf genezend vermogen van ons lichaam en geeft een boost aan het immuunsysteem. Enkele gunstige invloeden zijn: betere bloedcirculatie, zuivert je lichaam door afvalstoffen sneller af te voeren, sneller spierherstel, maakt verkrampte spieren los, geeft energie, tegen depressie, minder vatbaar voor verkoudheden, griep en infecties van je luchtwegen zoals bronchitis.

 

Hotstone massage

Een hotstone massage is een massage van het lichaam met stenen van ongeveer 45 graden Celcius.  De hitte en de ‘druk’ van de stenen dringen diep door in de spieren. De hotstone massage verlicht spanningen en geeft je nadien veel energie.

Voor de massage worden alleen afgeronde basaltstenen gebruikt. Basalt is een hard en ijzerhoudend, vulkanisch gesteente met een hoge dichtheid. Hierdoor kunnen de stenen goed warmte vasthouden.

De stenen worden ondergedompeld in een warmwaterbad en eerst op de aandachtsgebieden van het lichaam neergelegd – meestal je rug. Dit geeft een aangename warmte en ontspanning.

Na een legging van de hotstones op het lichaam word je verder los gemasseerd met de warme stenen en warme olie. Door de combinatie van warmte en beweging werkt de massage dieper in op het spierweefsel.

Een hotstone massage draagt bij aan het zelfherstel van het lichaam, voert afvalstoffen af, stimuleert de organen en brengt het lichaam meer in balans.

 

Cupping

Een cupping-massage is een massage waar gebruik gemaakt wordt van cups van glas, siliconen of ander materiaal. Deze cups worden op de huid gezet en vacuüm getrokken. Door het vacuüm komt de huid en het onderhuids bindweefsel omhoog in de cup. Dit zorgt ervoor dat in het behandelde gebied de doorbloeding sterk toeneemt. Ook kan je door middel van deze cupping-cups verklevingen in het bindweefsel losmaken.

Vaak zie je na een cuppingmassage rode ronde vlekken op het gebied wat behandeld is. Deze kunnen zelfs verkleuren naar blauw. Dit komt doordat de doorbloeding op die plek sterk aangezet is door het vacuüm in de cups. Deze rode plekken komen in min of meerdere mate voor en is afhankelijk van de intensiteit en de methode van de cupping-massage.

Een cupping-massage kan op veel vlakken een positief effect hebben. Het wordt dan ook ingezet bij diverse klachten, onder andere:

-Nekklachten

-Hoofdpijnklachten

-Schouderklachten

-Rugklachten

-Armklachten

-Spierblessures

-Cellulite

-Verklevingen van het bindweefsel en klachten die daaruit voortkomen

-Littekenbehandeling (oudere littekens)

-Fibromyalgie

-Striae

-Rimpels

-Opheffen van energieblokkades

Cuppingmassage heeft een groot effect op het bindweefsel. Bij klachten die door verkleefd bindweefsel komen, is het aan te raden een aantal cuppingmassages te geven. Ook bij al lang bestaande of terugkerende klachten kan een cuppingmassage goed helpen.

Bij spierklachten kan cuppingmassage ook van toegevoegde waarde zijn. Het vacuüm van de cups zorgt ervoor dat de doorbloeding op een heel lokale plek flink wordt gestimuleerd. Hierdoor wordt het lichaam aangezet om op die plaats de afvalstoffen op te ruimen en voedingsstoffen aan te voeren. Dat zorgt ervoor dat het herstel versneld wordt.