Beautysalon Senga

Permanente make-up

Bij permanente make-up ofwel PMU worden pigmenten ingebracht in de lederhuid. Dit is de huidlaag die direct onder de opperhuid zit. Het lijkt qua techniek op tatoeëren, maar het doel is anders. Een tatoeage wordt in een diepere huidlaag ‘gezet’ en is daardoor permanent. PMU is daarentegen niet permanent maar vervaagt na verloop van tijd. De snelheid waarmee dit gebeurt varieert per persoon.
Alle pigmenten waar wij mee werken zijn veilig en betrouwbaar. De kleurstoffen staan onder periodieke controle van de Keuringsdienst van Waren.

Contra indicaties:

(dan gaat de behandeling niet door en dient u eerst met uw huisarts of behandelende arts te overleggen of de behandeling door mag gaan )

– Hemofilie

– Pathologische wondgenezing

– Suikerziekte (diabetes)

– Immune stoornissen

– Chronische huidaandoeningen

– Hart of Vaatziekten

– Zwangerschap / borstvoeding

– Koortslip (in geval van lip pigmentatie)

– Oogaandoeningen (in geval van eyeliner)

 

Laat geen permanente make-up aanbrengen:

 • op plekken waar je het afgelopen jaar plastische chirurgie of bestraling hebt ondergaan;
 • op een litteken dat minder dan een jaar oud is;
 • op een plek waar minder dan zes weken geleden PMU is gezet;
 • op een plek waar minder dan drie maanden geleden een PMU of tatoeage is weg gelaserd of waar de laserwond nog niet genezen is;
 • op geïrriteerde huid zoals bultjes, donkere moedervlekken of zwellingen;
 • als je onder invloed bent van alcohol of drugs;
 • als je zwanger bent.

De tijd dat permanente make-up blijft zitten, varieert van persoon tot persoon. Dit heeft onder meer te maken met een aantal zaken zoals celvernieuwing, het afweersysteem en de invloed van UV-licht.

Is PMU pijnlijk?

Tijdens het aanbrengen van PMU voelt u kleine, korte prikjes van het naaldje. Het aanbrengen van PMU is echter veel minder pijnlijk dan een tatoeage. De naald gaat namelijk veel minder diep in de huid. U hoeft zich dus geen zorgen te maken om een pijnlijke PMU behandeling. Ook is het mogelijk dat voor de behandeling een verdovende crème wordt aangebracht zodat u nagenoeg niets voelt.

permanente make up Dorien pmu

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Het laten zetten van PMU kan best een grote stap zijn. Dan is het fijn om te weten wat je te wachten staat. De behandeling bij Beautysalon Senga wordt uitgevoerd door een gediplomeerde specialiste.

Tijdens uw eerste afspraak bespreken we de mogelijkheden die op u van toepassing zijn. We bekijken uw gezicht en meten de wenkbrauwen uit. Hierna tekenen we de vorm die het beste bij uw gezicht past. Omdat het in eerste instantie niet permanent is, kunt u zien wat het resultaat kan zijn zonder dat u daar direct aan vast zit. Mocht u niet direct tevreden zijn, dan passen we dit eenvoudig aan. Dit proces herhalen wij totdat u 100% tevreden bent met uw getekende wenkbrauwen.

Pas als u 100% tevreden bent, beginnen we met het aanbrengen van de permanente make up. Na de eerste behandeling is het resultaat direct zichtbaar. Na 6-10 weken komt u terug voor een nabehandeling en worden de puntjes op de i gezet. Soms is een tweede nabehandeling nodig.

Na het zetten van de permanente make-up kan uw huid iets gaan vervellen. De kleur neemt de eerst komende weken af met ongeveer 40% . Ook kan het soms lijken dat de kleur helemaal gaat verdwijnen. Maar komt in de meeste gevallen weer terug. Dit is een normaal proces wat bij de genezing hoort. Het is belangrijk dat u de aanwijzingen volgt die ik u meegeef over de nazorg. Een goede en hygiënische nazorg zorgt ervoor dat uw huid mooi geneest en is belangrijk om het pigment in uw huid zo mooi mogelijk te houden.

Iedere huid reageert echter wel anders op de permanente make-up. Bij de ene persoon vervaagd het pigment sneller dan bij de ander.

Veilige PMU behandeling

De PMU behandelingen bij Beautysalon Senga worden uitsluitend uitgevoerd door een gediplomeerde specialiste en we zijn GGD-goedgekeurd. In Nederland geldt een wet die van toepassing is op het aanbrengen van cosmetische tatoeages en permanente make up. Het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid heeft hygiëne-richtlijnen opgesteld, en de behandelaars zijn verplicht deze richtlijnen na te leven. De GGD en Voedsel en Waren Autoriteit controleren om de paar jaar of de behandelaars zich houden aan de richtlijnen. Bij Senga bent u dus verzekerd van een veilige behandeling met een uitstekend resultaat.

Wilt u verzorgd voor de dag komen, maar dan zonder iedere ochtend make-up aan te moeten brengen? Permanente make-up kan veel tijd en ergernissen besparen. Zo is uitgelopen make-up door regen of sporten verleden tijd met permanente make-up.

Wij brengen permanente make-up aan bij de ogen, en wenkbrauwen

  • Ogen: permanente eyeliner.Eyeliner is het aanbrengen van een lijntje rondom de ogen. U kunt kiezen voor eyeliner boven het oog, onder het oog of boven én onder het oog.
  • Wenkbrauwen:ombre, powder brows. Ombre brows worden door middel van schaduwtechnieken gepigmenteerd. Hiermee wordt een natuurlijk verloop gecreëerd van licht naar donkerder. Powder brows geven uw wenkbrauwen een mooie egale poederlook; dé trend van dit moment en geeft een mooi natuurlijk resultaat.

  Voordelen permanente make-up (PMU)

  • U bespaart tijd
  • U ziet er altijd verzorgd uit
  • Nooit meer uitgelopen make-up
  • U hoeft zich geen zorgen te maken over uw make-up

   Oude permanente make-up

   Heeft u al permanente make-up wat elders gezet is en u wil dit laten bijwerken, dan wordt u altijd eerst uitgenodigd voor een intake gesprek. Wij kunnen dan pas beoordelen of het bijgewerkt kan worden en wat de kosten zullen zijn.